Arbeidsrecht / Ontslag advocaat

“Arbeidsrecht is geen hogere wiskunde”, is een gevleugelde uitdrukking die door niet-arbeidsrechtadvocaten nog al eens wordt gebruikt. Sinds de invoering van de WWZ zijn de procesmogelijkheden echter aanzienlijk verruimd en is het er bepaald niet makkelijker op geworden om bijvoorbeeld in te schatten of de rechtbank een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst zal toewijzen. Of hoe daar vervolgens in hoger beroep over zal worden geoordeeld. Wat zijn de kansen op toekenning van een aanvullende (billijke vergoeding) en hoe wordt deze vergoeding berekend? Hoe zit het nu precies met het bewijsrecht binnen het arbeidsrecht en is de kantonrechtersformule helemaal uit beeld? Het zijn vragen waar wij u in een voorkomend geval graag antwoord op geven.

Onze specifieke meerwaarde is gelegen in de ruime proceservaring die is opgedaan binnen het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht. Zowel bij rechtbanken als bij gerechtshoven. Ervaring die wordt meegenomen in onze advisering, in het onderhandelingsproces én bij het voeren van procedures. Of het nu gaat om een ontslag van een bestuurder van een vennootschap of directeur van stichting, een overgang van onderneming, een disciplinair ontslag/sanctie, dan wel een geschil over een concurrentiebeding, het zijn allemaal onderwerpen waar niet alleen kennis van het recht, maar vooral ook een doelgerichte benadering, gebaseerd op proceservaring, meerwaarde biedt. Met deze praktijkervaring kan bovendien gestuurd worden op een maximaal te behalen schikkingsresultaat.

Het arbeidsrecht is volop in beweging en ATM Advocaten houdt u van deze ontwikkelingen op de hoogte via artikelen die worden geplaatst op de website, of door middel van kennissessies die worden georganiseerd. Indien u een advocaat zoekt die voortvarend en betrokken op de door u gestelde doelen afgaat, dan bent u bij ons aan het goede adres. En voor wat betreft de wiskunde: ook in het arbeidsrecht kan alles uiteindelijk worden teruggebracht tot een toetsing van de redelijkheid en billijkheid: De werkgever en de werknemer zijn verplicht zich als goed werkgever en goed werknemer te gedragen (zie artikel 7:611 BW). We vertellen u er graag meer over.

Snelle scan, second opinion, beoordeling van uw zaak of een andere vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op

Klik binnen onze kennisdatabank

aansprakelijkheid agentuurovereenkomst algemene voorwaarden alimentatie ambtenarenrecht - ontslag ambtenaar ambtenarenrecht advocaten utrecht appartementsrecht appartementsrecht - VvE (vereniging van eigenaren) arbeidsovereenkomst arbeidsovereenkomst Arbeidsrecht advocaten auteursrecht advocaat beroepsaansprakelijkheid bestuur bestuurdersaansprakelijkheid billijke vergoeding bouwrecht burengeschil burgerlijk procesrecht Collectief ontslag consumentenkoop consumentenrecht echtscheiding echtscheiding advocaten erkenning faillissementsrecht franchise advocaten utrecht gemeenschap gemeenschap van goederen gezag grievend gedrag handelsnaam hulp bij Scheiding huurrecht huurrecht huwelijkse voorwaarden hypotheeklasten Incasso kennelijk onredelijk ontslag kennelijk onredelijk ontslag advocaten Utrecht kinderalimentatie levensonderhoud lotsverbondenheid mededelingsplicht mediation merkenrecht Merkenrecht - handelnaamrecht niet-wijzigingsbeding non-conformiteit non concurrentiebeding omgangsregeling Ondernemingsrecht Ondernemingsrecht Onrechtmatige daad ontbinding ontbinding arbeidsovereenkomst ontbindingsvergoeding ontslaan werknemer ontslag ontslag advocaat ontslag advocaten ontslag ambtenaar ontslag bedrijfseconomische redenen Ontslag bij reorganisatie ontslag concurrentiebeding ontslag op staande voet ontslag statutair directeur ontslag UWV ontslagvergoeding ONTSLAG via UWV opzeggen vof opzegging opzegging overeenkomst overeenkomst overeenkomsten overeenkomstenrecht overeenkomstenrecht overlijden partneralimentatie personen- en familierecht proces procesrecht advocaten Schadevergoeding schorsing - non-actiefstelling schulden en kinderalimentatie sociaal plan transitievergoeding vastgoed vast goed vast goed advocaten Utrecht vaststellingsovereenkomst verdeling vof wijziging woning woonlasten WWZ zorgplicht zorgplicht bank zorgplicht banken