Arbeidsrecht | ongeoorloofde concurrentie werknemer

Hebt u omtrent arbeidsrecht, een non-concurrentiebeding en/of ongeoorloofde concurrentie vragen of behoefte aan direct advies of rechtsbijstand, kunt u altijd kosteloos contact opnemen met ons advocatenkantoor. Telefonisch contact gaat snel en u krijgt direct een van onze arbeidsrecht advocaten aan de telefoon. Bel ons op 030 252 35 20. Een eerste telefonisch advies is altijd kosteloos.

Vooropgesteld moet worden dat het een ex-werknemer die niet gebonden is aan een concurrentie- of een relatiebeding vrij staat om met de voormalige werkgever in concurrentie te treden.In dat kader heeft de voormalige werkgever ook te dulden dat zijn ex-werknemer relaties van hem benadert.

Van een ongeoorloofde concurrentie is volgens vaste rechtspraak eerst dan sprake wanneer de ex-werknemer met behulp van vertrouwelijke informatie van zijn voormalige werkgever duurzame relaties van die werkgever benadert op een wijze die stelselmatig en substantieel afbreuk doet aan het bedrijfsdebiet van de voormalige werkgever.